Ciasto bananowe z masą budyniową
Gdy spróbujecie zakochacie się w nim jak ja.Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i smakuje nieziemsko.Masa budyniowa świetnie się z nim komponuje i nadaje delikatności.Zaczynamy :-) CIASTO : 4 banany 1 jajko pół szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki pszennej łyżeczka cukru wanilinowego 4 łyżki oleju lub oliwy PRZYGOTOWANIE : Banany dokładnie rozgnieść w misce widelcem,dodaj cukier i cukier wanilinowy i wymieszaj,mąkę połącz z proszkiem do pieczenia,dodaj do ciasta i wymieszaj dokładnie,dodaj 4 łyżki oleju i wymieszaj. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto.Piecz w 180 stopniach C przez 50 minut.10 minut przed końcem przykryj górę papierem do pieczenia aby się nie spaliła. MASA BUDYNIOWA : 0,5 litra mleka 1 szklanka cukru opakowanie cukru wanilinowego 200 gram masła lub margaryny 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń waniliowy PRZYGOTOWANIE : Z pół litra mleka odlej pół szklanki a